fbpx
In archief

WORKSHOP SPOKEN WORD

We willen graag blijven inspireren. En dat kan op velerlei manieren. Rondom de voorstelling Instant Loneliness hadden we in alle steden een uniek, uitgebreid live contextprogramma georganiseerd. Dit live programma gaat de koelkast in tot we elkaar weer op grotere schaal op verschillende plekken mogen ontmoeten. Voor de komende maanden ontwikkelen wij een prachtig online programma met veel verschillende ingrediënten.

Zo organiseren we drie keer een online workshop Spoken Word (teksten en gedichten schrijven en voordragen) o.l.v. artistiek leider van Via Berlin Dagmar Slagmolen en voormalig Nederlands Kampioen Poetry Slam Najiba Abdellaoui. Tijdens de workshop schrijf je aan de hand van een aantal creatieve schrijfoefeningen teksten en gedichten rondom het thema eenzaamheid. Aan het einde van de workshop volgt een ‘open mic’, waarbij wie wil zijn/haar teksten voor kan dragen aan de rest van de deelnemers. Dagmar en Najiba reflecteren met jullie op de teksten en geven desgewenst tips over hoe je in het voordragen van je teksten muziek in de woorden kan vinden en hoe je de emotie of de boodschap uit je tekst het beste naar voren kan laten komen. Afgelopen twee weken hebben we deze workshop aan 200 studenten van de UvA gegeven en dit was een enorm succes. De teksten die uit de workshops voortkomen worden gebundeld en als dichtbundel uitgegeven.

De workshops worden via zoom gegeven. Zondag 14 maart om 14.00 uur en dinsdag 16 maart om 19.00 uur geven we in samenwerking met Lux Nijmegen weer twee workshops.

De kosten zijn slechts € 5,- per persoon. Je kunt je opgeven via de website van Lux, zie speellijst.

We organiseren komende weken nog veel meer. Lees er hier alles over in een persoonlijke brief van onze artistiek leider Dagmar Slagmolen.

En met alle hoop dat we weer mogen en kunnen spelen, vind je hier onze huidige speellijst. Kaarten zijn nog niet in de verkoop, hierover houden we jullie op de hoogte.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!