fbpx

INSTANT LONELINESS-CAMPAGNE

Een stad vol met gezichten, samen omarmen en delen we eenzaamheid

We leven in een samenleving die ons conditioneert om eenzaamheid af te wijzen: alleen-zijn past niet in het beeld van de soepel functionerende, succesvolle, productieve mens. Eenzaamheid wordt afgewezen, weggedrukt en tot een landelijk probleem verheven dat ‘opgelost’ moet worden. Met Instant Loneliness willen we het publiek verleiden om voor een moment afstand te nemen van de maatschappij en samen eenzaamheid te delen en te omarmen.

Eenzaamheid heeft vele gezichten. Vaak weten we van elkaar niet eens dat we ons eenzaam kunnen voelen, en denken we dat dit alleen oude weduwnaars en wezen overkomt. In het onderzoek van Via Berlin blijkt dat iedereen (weleens) met gevoelens van eenzaamheid te kampen heeft. Dit erkennen, in elkaar herkennen én openlijk bespreken is daarom essentieel.

De mensen van wie de verhalen afkomstig zijn die Via Berlin vertolkt in haar voorstellingen worden ook de hoofdrolspelers in de campagnes. We geven een gezicht aan de mensen wiens levens getekend worden door de betreffende maatschappelijke kwesties. Bij Instant Loneliness start Dagmar Slagmolen (artistiek leider Via Berlin) de dialoog en de postercampagne waarmee we willen laten zien dat iedereen weleens eenzaam is. We roepen daarom iedereen die met eenzaamheid te maken heeft op om een selfie in te sturen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor de postercampagne. Een stad vol met gezichten, samen omarmen en delen we eenzaamheid.

Specificaties:

  • De foto moet een selfie zijn;
  • De selfie moet een staande foto zijn;
  • De foto graag nemen voor een effen, niet witte achtergrond;
  • Houd uw gezichtsuitdrukking neutraal;
  • Door uw foto in te sturen gaat u akkoord met gebruik van de foto in onze campagne;
  • Alle formaten zijn toegestaan, een foto gemaakt met uw mobiele telefoon voldoet.

De foto kan gemaild worden naar: juliska@viaberlin.nl.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!