fbpx
In archief

EEN MOND VOL ZAND

Wat als je je man, een spoorloos verdwenen oorlogsjournalist, terugvindt midden in een woestijn: uitgemergeld, gedesoriënteerd, verwilderd en… bij een andere vrouw? 

Niet in staat te accepteren dat zij hem nooit meer zal zien, besluit een jonge wanhopige zwangere vrouw haar man te gaan zoeken in Afghanistan. De man die zij vindt is getraumatiseerd en bijna onherkenbaar veranderd. Hij herkent haar niet. Zij moet het doen met de Afghaanse vrouw die voor hem zorgt, die wel dichtbij hem mag komen en hem mag aanraken.  De westerse vrouw probeert alles om contact met haar man te krijgen en te achterhalen wat er is gebeurd.

Hoe lang klamp je je aan iemand vast? En wanneer is het beter iemand uit liefde los te laten, te laten gaan?

Een Mond Vol Zand is de eerste voorstelling van Via Berlin (Orkater/De Nieuwkomers) en is fluisterend plastic, briesend verlangen, schurend zand, slepende voetstappen, snerpende snaren, aanzwellende wanhoop, uitputtende (weers)omstandigheden en verbijsterende intimiteit.

Credits

Concept Dagmar Slagmolen & Rosa Arnold Tekst Dagmar Slagmolen Spel Dagmar Slagmolen, David Lucieer, Rosa Arnold Regie Ria Marks Muzikale coach & geluidsdecor Sytze Pruiksma Dramaturgie Niels Pieterse Kostuums Lotte Goos

Trailer

Recensies

"Een Oerol-voorstelling die jaren in de herinnering zal blijven. Zo moet het: een sterk gegeven, goed uitgewerkt, pakkend gespeeld en gemusiceerd, zonder dat het een moment verveelt."
Jeroen Wielaert - NOS Radio1 journaal
"Het talent om met weinig middelen zowel muzikaal als theatraal tot de kern van de zaak door te dringen is iets om te koesteren."
Marie-Paule Fritschy - Theatercentraal
"Via Berlin, het gezelschap van actrice Dagmar Slagmolen en muzikante Rosa Arnold die onder de vlag van Orkater/De Nieuwkomers werken, brengt op Oerol een voorstelling vol verlangen, wanhoop en verpletterende intimiteit. (...) De snerpende tonen van de viool weten echt te raken."
Chris Belloni - Theater Journaal

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!