Speelt nu

INSTANT LONELINESS

Na het succes van Instant Happiness en Instant Love brengen Via Berlin, Cello Octet en Korzo nu het slotdeel van een drieluik over verwoestende, door mensen opgetuigde 'geluksindustrieën'. Instant Loneliness is een muzikale totaalervaring over eenzaamheid, met nieuwe composities van Kate Moore.

In deze stad wonen honderdduizenden mensen.
En in al die mensen gisten miljoenen, zo niet miljarden dromen.
En van al die ontelbare dromen leiden de meeste ergens halverwege schipbreuk.
Op zich niet erg, integendeel, stel je voor dat alle dromen zouden uitkomen en verwezenlijkt worden.
Een catastrofe.
Maar van al die honderdduizenden mensen met die miljarden aan niet vervulde dromen, voelen velen zich ernstig tekortschieten en eenzaam.
Wat moeten we met die massabegraafplaats van verwachtingen beginnen?
Hoe de mens leren met verlies, deceptie, en eenzaamheid om te gaan?

In Instant Loneliness leidt een bijzondere gids u door een landschap vol dromen naar een intiem muzikaal levensconcert van acht cellisten en een danser, een totaalervaring die ons van eenzaamheid naar verbinding brengt.

Wij nodigen je uit om samen met ons te beginnen op een bijzondere maatschappelijke locatie in de stad. Vandaaruit lopen we samen, en toch op jezelf, een unieke route met koptelefoons op naar het theater. Deze bijzondere wandelingen met muziek en nieuwe stadsgeluiden van componiste Kate Moore, verweven met verhalen uit uw stad speciaal opgetekend door schrijver Kees Roorda, vormen het begin van de voorstelling en leiden u uiteindelijk zo de theaterzaal in waar een intieme ontmoeting plaatsvindt met de acht cellisten van Cello Octet Amsterdam en danser Pedro Ricardo Henry.

Om een diepere verbinding aan te gaan met het publiek spelen wij deze voorstelling een langere periode in zes theaters door heel Nederland. Wij strijken neer met exposities, films, concerten, maaltijden, workshops en andere activiteiten die samen het contextprogramma vormen rondom de voorstelling. In elke stad een uniek programma.

Instant Loneliness is het slotdeel van het Instant-drieluik van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam, dit keer i.s.m. danswerkplaats Korzo.

Concept Via Berlin en Cello Octet Amsterdam
Regie Dagmar Slagmolen
Composities Kate Moore
Choreografie Pim Veulings
Tekst Kees Roorda
Muziek en performance Cello Octet Amsterdam
Dans Pedro Ricardo Henry
Stem Dagmar Slagmolen
Vormgeving Dieuweke van Reij

De start kaartverkoop voor Lux, Nijmegen en Chassé, Breda wordt binnenkort verwacht.

Speellijst

Datum Tijd Voorstelling Locatie
09.12.2020 INSTANT LONELINESS Korzo Den Haag Kaarten
10.12.2020 INSTANT LONELINESS Korzo Den Haag Kaarten
12.12.2020 INSTANT LONELINESS Chassé Breda Binnenkort
13.12.2020 INSTANT LONELINESS Chassé Breda Binnenkort
26.12.2020 INSTANT LONELINESS Stadsschouwburg Utrecht Kaarten
27.12.2020 INSTANT LONELINESS Stadsschouwburg Utrecht Kaarten
20.01.2021 INSTANT LONELINESS Theater Bellevue Amsterdam Kaarten
21.01.2021 INSTANT LONELINESS Theater Bellevue Amsterdam Kaarten
22.01.2021 INSTANT LONELINESS Theater Bellevue Amsterdam Kaarten
23.01.2021 INSTANT LONELINESS Theater Bellevue Amsterdam Kaarten
24.01.2021 INSTANT LONELINESS Theater Bellevue Amsterdam Kaarten
29.01.2021 INSTANT LONELINESS Toneelschuur Haarlem Kaarten
30.01.2021 INSTANT LONELINESS Toneelschuur Haarlem Kaarten
31.01.2021 INSTANT LONELINESS Toneelschuur Haarlem Kaarten
14.03.2021 INSTANT LONELINESS LUX Nijmegen Binnenkort
15.03.2021 INSTANT LONELINESS LUX Nijmegen Binnenkort
16.03.2021 INSTANT LONELINESS LUX Nijmegen Binnenkort
17.03.2021 INSTANT LONELINESS LUX Nijmegen  
18.03.2021 INSTANT LONELINESS LUX Nijmegen Binnenkort

Alle Voorstellingen

IN MY BACKYARD

IN MY BACKYARD is een organisatie die statushouders helpt in contact te komen met mensen uit hun buurt. Via laagdrempelige bijeenkomsten vinden ontmoetingen plaats tussen "oude" en nieuwe buurtbewoners en worden de statushouders sneller onderdeel van de samenleving en de stad.

Lees meer

ACT OF CITIZENSHIP

In 2021 brengt Via Berlin de nieuwe voorstelling Act of Citizenship. Een voorstelling waarin we de complexiteit van vredesmissies, schuld en aansprakelijkheid onderzoeken.

Lees meer

INSTANT LONELINESS

Na het succes van Instant Happiness en Instant Love brengen Via Berlin, Cello Octet en Korzo nu het slotdeel van een drieluik over verwoestende, door mensen opgetuigde 'geluksindustrieën'. Instant Loneliness is een muzikale totaalervaring over eenzaamheid, met nieuwe composities van Kate Moore.

Lees meer

LOST TANGO

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, heeft zijn beste tijd gehad. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampach...

Lees meer

BREAKING THE SILENCE

Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Haar man is verdwenen. Hij was een begenadigd en dwarse componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsac...

Lees meer

OOIT

Ooit waren de twee zussen een alom geprezen klassiek muzikaal duo op cello en viool. Overal ter wereld speelden zij voor bomvolle zalen. Geld was geen onderwerp, zij leefden in luxe en weelde en hadden vele aanbidders. Nu zijn zij oud. De roem is vervlogen. Het geld is op.

Lees meer

INSTANT HAPPINESS

De wegwerpmaatschappij voedt moeiteloos onze onstilbare honger naar onmiddellijke bevrediging. INSTANT HAPPINESS is eenvoudigweg te koop.

Lees meer

MASOTE’S DREAM

Op 11-jarige leeftijd wordt Mike Masote diep getroffen als hij in zijn woonplaats Sophiatown een optreden bijwoont van de Amerikaanse klassieke violist Yehudi Menuhin. Masote heeft daarna nog maar één droom: zelf muziek maken. Met alleen een plank en een stok leert hij zichzelf vioolspelen. En teg...

Lees meer

DEAD END

Veilig vanachter de grenspost op het uitgestrekte strand kijkt het publiek naar het spel tussen twee mannen. De één kijkt, en wacht op het strand, de ander komt uit zee. Wat volgt is een bizarre confrontatie tussen een grenswachter en een vluchteling, tussen het moeten naleven van strikte regels e...

Lees meer

COMFORTZONE

Het is als een dier dat met de dood wordt bedreigd; het instinct neemt het over. Er is geen ruimte meer voor sociale onbezorgde momenten, alles staat op scherp, het kan ieder moment gedaan zijn.

Lees meer

HOME SWEET HOME

Een acteur, actrice, vier slagwerkers en een strijkkwartet vertolken samen het indringende verhaal van een man en een vrouw die na een oorlog herenigd worden, maar niet meer samen kunnen leven.

Lees meer

VANAF NU HEET JE PJOTR

Zes vrouwen - twaalf instrumenten - een indringend verhaal - Schubert en gierende naaimachines

Lees meer

EEN MOND VOL ZAND

Wat als je je man, een spoorloos verdwenen oorlogsjournalist, terugvindt midden in een woestijn: uitgemergeld, gedesoriënteerd, verwilderd en… bij een andere vrouw? 

Lees meer

INSTANT LOVE

Instant Love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren, is ze rechteloos en onbeschermd, en r...

Lees meer