In ontwikkeling

INSTANT LONELINESS

Instant Loneliness is een experimenteel locatie- en muziekproject over eenzaamheid, met nieuwe composities van Kate Moore. De voorstelling is het slotdeel van een drieluik over verwoestende, door mensen opgetuigde 'geluksindustrieën'.

Instant Loneliness is, evenals Instant Love, een coproductie met Cello Octet Amsterdam en behandelt een onontkoombaar ‘bijproduct’ van de geluksindustrie in onze huidige maatschappij: eenzaamheid. Naast Via Berlin en Cello Octet Amsterdam is Korzo coproducent. Ondanks dat we in een tijd leven waarin de economische welvaart spectaculair hoog is, evenals het Nederlandse gelukscijfer op de wereldranglijst, stijgt het aantal eenzamen net zo spectaculair. We leven in een wereld met veel ontmoetingen maar ‘gebrek aan echt contact’. In Instant Loneliness volgt de toeschouwer het parcours van eenzaamheid naar ontmoeting.

Volg op deze pagina het onderzoek in de aanloop naar deze voorstelling, die in 2020/2021 op tournee gaat door Nederland.

Een voorstelling van Cello Octet Amsterdam, Via Berlin en Korzo Regie Dagmar Slagmolen Choreografie Antonin Rioche Tekst Kees Roorda Vormgeving Michiel Voet Kostuums Dieuweke van Reij

Alle Voorstellingen

INSTANT LONELINESS

Instant Loneliness is een experimenteel locatie- en muziekproject over eenzaamheid, met nieuwe composities van Kate Moore. De voorstelling is het slotdeel van een drieluik over verwoestende, door mensen opgetuigde 'geluksindustrieën'.

Lees meer

LOST TANGO

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, heeft zijn beste tijd gehad. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampach...

Lees meer

BREAKING THE SILENCE

Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Haar man is verdwenen. Hij was een begenadigd en dwarse componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsac...

Lees meer

OOIT

Ooit waren de twee zussen een alom geprezen klassiek muzikaal duo op cello en viool. Overal ter wereld speelden zij voor bomvolle zalen. Geld was geen onderwerp, zij leefden in luxe en weelde en hadden vele aanbidders. Nu zijn zij oud. De roem is vervlogen. Het geld is op.

Lees meer

INSTANT HAPPINESS

De wegwerpmaatschappij voedt moeiteloos onze onstilbare honger naar onmiddellijke bevrediging. INSTANT HAPPINESS is eenvoudigweg te koop.

Lees meer

MASOTE’S DREAM

Op 11-jarige leeftijd wordt Mike Masote diep getroffen als hij in zijn woonplaats Sophiatown een optreden bijwoont van de Amerikaanse klassieke violist Yehudi Menuhin. Masote heeft daarna nog maar één droom: zelf muziek maken. Met alleen een plank en een stok leert hij zichzelf vioolspelen. En teg...

Lees meer

DEAD END

Veilig vanachter de grenspost op het uitgestrekte strand kijkt het publiek naar het spel tussen twee mannen. De één kijkt, en wacht op het strand, de ander komt uit zee. Wat volgt is een bizarre confrontatie tussen een grenswachter en een vluchteling, tussen het moeten naleven van strikte regels e...

Lees meer

COMFORTZONE

Het is als een dier dat met de dood wordt bedreigd; het instinct neemt het over. Er is geen ruimte meer voor sociale onbezorgde momenten, alles staat op scherp, het kan ieder moment gedaan zijn.

Lees meer

HOME SWEET HOME

Een acteur, actrice, vier slagwerkers en een strijkkwartet vertolken samen het indringende verhaal van een man en een vrouw die na een oorlog herenigd worden, maar niet meer samen kunnen leven.

Lees meer

VANAF NU HEET JE PJOTR

Zes vrouwen - twaalf instrumenten - een indringend verhaal - Schubert en gierende naaimachines

Lees meer

EEN MOND VOL ZAND

Wat als je je man, een spoorloos verdwenen oorlogsjournalist, terugvindt midden in een woestijn: uitgemergeld, gedesoriënteerd, verwilderd en… bij een andere vrouw? 

Lees meer

INSTANT LOVE

Instant Love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren, is ze rechteloos en onbeschermd, en r...

Lees meer