fbpx
In archief

OOIT

Ooit waren de twee zussen een alom geprezen klassiek muzikaal duo op cello en viool. Overal ter wereld speelden zij voor bomvolle zalen. Geld was geen onderwerp, zij leefden in luxe en weelde en hadden vele aanbidders. Nu zijn zij oud. De roem is vervlogen. Het geld is op.

In hun klein geworden wereld vinden de zussen humor en troost bij elkaar, terwijl zij hun aftakeling proberen te verbloemen. Samen dromen zij van hun hoogtijdagen, halen herinneringen op en wordt de aftakeling in alle toonaarden ontkent. Maar met een haperend geheugen en trillende spieren is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

De jonge theatermakers van Via Berlin verplaatsen zich met de voorstelling in een veel oudere generatie, een groep die in onze maatschappij in vergetelheid is geraakt. OOIT is een poëtisch muzikaal duet over verval, het verliezen van contact en het verdwalen in eenzaamheid.

Credits

Concept & spel Dagmar Slagmolen en Rosa Arnold Regie Paul van der Laan Kostuums & Decor Dieuweke van Reij Muzikale Dramaturgie Sytze Pruiksma

Trailer

Recensies

"In de muzikale uitwisselingen tussen de hoofdpersonages is Ooit op zijn sterkst. Door de tederheid waarmee de zussen elkaar helpen en door de uitstekende musicerende kwaliteiten van Slagmolen en Arnold wordt het hele verhaal van de zussen woordeloos al helemaal duidelijk: de melancholie van de terugblik op hun hoogtijdagen, de kleine irritaties, de ingesleten verwijten, de routineuze manier waarop ze elkaar bijstaan in hun falende geest en lichaam."
Marijn Lems - Theaterkrant
"Regisseur Paul van der Laan heeft er een hilarische choreografie van gemaakt. (…) Ooit is een klein uur onderhoudend muziektheater over de eindigheid van alles."
Hans Smit - Het Parool

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!