fbpx
In archief

VANAF NU HEET JE PJOTR

Zes vrouwen - twaalf instrumenten - een indringend verhaal - Schubert en gierende naaimachines

In een land waar mannen oorlog voeren en vrouwen aan de zijlijn staan, wordt een kleine groep vrouwen gedwongen te overleven in een geïmproviseerd naai-atelier.
Dag in dag uit wordt de kleding van oorlogsslachtoffers voor hergebruik geschikt gemaakt. Als de ene partij klaar is, ligt de volgende alweer te wachten. Maar wanneer de wanen en nachtmerries van de oorlog het atelier binnendringen, wordt het monotone geratel van de naaimachines overstemd en nemen de vrouwen niet langer genoegen met de zinloosheid van hun leven.

Via Berlin ontwikkelt muziektheater met eigen teksten en muziek uit het klassieke wereldrepertoire. Na het daverende succes van hun eerste voorstelling Een Mond vol Zand, maakten actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold opnieuw een muziektheaterproductie bij Orkater/De Nieuwkomers. Rosa nam dit keer haar getalenteerde Ragazze Kwartet mee.

Credits

Concept Dagmar Slagmolen & Rosa Arnold Tekst Dagmar Slagmolen Scriptbegeleiding Rob de Graaf Spel/muziek Dagmar Slagmolen, Hanneke Last en het Ragazze Kwartet bestaande uit Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Geneviève Verhage Regie Ria Marks Muzikale coach Sytze Pruiksma Decor & kostuums Dieuweke van Reij

Trailer

Foto's (op locatie)

Recensies

"Prachtige poëtische muziekvoorstelling."
Vincent Kouters - de Volkskrant
"Vanaf nu heet je Pjotr geeft stille getuigen van oorlogsgeweld een poëtische stem."
Marco Weijers - De Telegraaf
"(…) Maar toen zag ik het stuk Vanaf nu heet je Pjotr van Via Berlin – een duo dat onder de vleugels van het gezelschap Orkater de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Het was misschien wel het mooiste dat ik de afgelopen jaren tijdens Oerol heb mogen zien. Theater dat je raakt, bijblijft, verandert."
Erik Betten - column Friesch Dagblad

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!