Brief van Dagmar

Dag lieve volgers van Via Berlin,
Wat een bijzondere tijden. Even een persoonlijke brief vanuit mij.

In 2020 gingen we vol goede moed van start, met enorme zin om weer nieuwe inspirerende samenwerkingen aan te gaan en prachtige nieuwe voorstellingen te maken. Toen viel alles stil, werd ik zelf ziek en werden repetities, festivals en voorstellingen gecanceld. De behoefte om mooie dingen te maken en vandaar uit elkaar te ontmoeten, blijft echter altijd aanwezig. We hebben de voorstelling Instant Loneliness eind november/ begin december met heel veel geluk toch kunnen maken en zowaar zes keer kunnen spelen in Den Haag en Breda. Prachtig, ontroerde reacties kregen we. Zoals van Ad van Dijck: Beklemmend, meesterlijk en virtuoos. Wat een prachtige voorstelling. Jullie raakten weer letterlijk de juiste snaar. Bedankt.’

Helaas duurt de lockdown die daarna volgde nog even en kunnen we daarom voorlopig niet spelen. Geen Instant Loneliness deze maand in Amsterdam en Haarlem. Een voorstelling die juist nu zoveel troost had kunnen bieden. Uitverkochte zalen, een prachtig context programma en zoveel zin om voor jullie te spelen, elkaar weer te ontmoeten. Zij het op gepaste veilige afstand, samen te zwijgen.. elkaar te inspireren…

Inspireren kan op velerlei manieren en doen we evengoed heel graag. Rondom de voorstelling hadden we in alle steden een uniek, uitgebreid live contextprogramma georganiseerd. Dit live programma gaat de koelkast in tot we elkaar weer op grotere schaal op verschillende plekken mogen ontmoeten. Voor de komende maanden ontwikkelen wij een prachtig online programma met veel verschillende ingrediënten.

Zo organiseren we vanaf volgende week drie keer een online workshop Spoken Word (teksten en gedichten schrijven en voordragen) o.l.v. artistiek leider van Via Berlin Dagmar Slagmolen en voormalig Nederlands Kampioen Poetry Slam Najiba Abdellaoui. Tijdens de workshop schrijf je aan de hand van een aantal creatieve schrijfoefeningen teksten en gedichten rondom het thema eenzaamheid.

Kijk hier voor meer informatie of stuur een e-mail naar juliska@viaberlin.nl.

En er komt nog veel meer
Ons online programma wordt de komende maanden uitgebreid met o.a:

  • Inspiratiegesprekken met Dirk de Wachter, Damiaan Denys en Anja Machielse
  • Snelcursus/inleiding ‘Theater kijken’ door dramaturg Cecile Brommer
  • Workshop Taal voor Eenzaamhed door Madelinde Hageman
  • Workshop Schrijven
  • Podcast: alle leeftijden over eenzaamheid
  • Online gedichtenbundel

Dit alles is straks te vinden op onze website en houd vooral ook onze sociale kanalen in de gaten.

Met alle hoop dat we weer mogen en kunnen spelen, vind je hier onze huidige speellijst. Kaarten zijn nog niet in de verkoop, hierover houden we jullie op de hoogte.

Voor nu, houd vol, we denken aan jullie!
Warme groet, mede namens het team van Via Berlin,
Dagmar

Fotografie: Moon Saris