fbpx

Instant Loneliness
de podcast

We maken een podcastserie over eenzaamheid, in het kader van onze voorstelling Instant Loneliness.

LUX Aflevering #1 – met Heide Koren i.s.m. LUX voor Podium de Eenzaamheid

Via Berlin bouwt samen met LUX en de Beeldbrengers aan een serie podcasts over eenzaamheid. Om het uit de taboesfeer te halen, het te omarmen in plaats van weg te stoppen. We delen verhalen van verschillende mensen waarmee we in gesprek zijn gegaan en zijn ook benieuwd naar het verhaal van jou, de luisteraar.

Van 24 t/m 28 november 2021 speelt de voorstelling Instant Loneliness in LUX Nijmegen. Rondom de voorstelling organiseren we een uitgebreid live contextprogramma met debatten, films, diners en veel inspirerende workshops. Een week om te vieren dat we de afstand van het afgelopen jaar weer los mogen laten.

Beluister hem via Spotify:

 

LUX Aflevering #2 –  i.s.m. LUX voor Podium de Eenzaamheid

In deze aflevering deelt een voor de artistiek leider van Via Berlin Dagmar Slagmolen zeer bijzondere vrouw van 76 uit Nijmegen Oost haar ontboezemingen rondom de meest eenzame periodes uit haar leven; haar Moeder. Deze podcasts zijn een samenwerking tussen muziektheatergezelschap Via Berlin en Lux Nijmegen. Met prachtige nieuwe muziek van cellist René van Munster van Cello Octet Amsterdam.

Beluister hem via Spotify:

LUX Aflevering #3 –  i.s.m. LUX voor Podium de Eenzaamheid

Podcast #3 met bijzondere ontboezemingen en herinneringen rondom eenzaamheid van dierbare en bijzondere Nijmegenaren.
Beluister hem via Spotify:

 

LUX Aflevering #4 –  i.s.m. LUX voor Podium de Eenzaamheid

Artistiek leider Dagmar Slagmolen gaf 2 juli 2021 een masterclass aan het Honours Lab van de Radboud Universiteit. Meerdere studenten hebben zich nadien bij Via Berlin aangemeld met de vraag of zij iets met of bij ons kunnen komen doen.
Zo ook Annelies Ekelmans. Sinds de dood van haar moeder is zij opzoek naar haar bestemming, verbinding.
Zij heeft het gevoel soms anders in de wereld te staan en zou dat graag gebruiken ter inspiratie van andere mensen. Voor ons sprak zij haar overpeinzingen in voor onze Nijmeegse podcast canon rondom het thema eenzaamheid.

Beluister hem via Spotify:

UvA Aflevering #1 – i.s.m. Universiteit van Amsterdam

Als onderzoek rondom onze voorstelling Instant Loneliness van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam, zijn we samen met 200 1e jaars studenten van de opleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschap van de UvA op zoek gegaan naar wat eenzaamheid nou echt voor mensen betekent. Van jong tot oud en of dat in het afgelopen jaar is veranderd. Een tweedelige podcast vol interviews, brieven en ingezonden gedachten.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!