fbpx

Nieuwsbrief december 2022

Lieve volgers van Via Berlin,

De drukke decembermaand glijdt zo voorbij en bijna is het alweer kerst en oudjaar. Wij sluiten 2022 met veel bijzondere herinneringen af! Denkend aan het geweldig grote project Acts of Citizenship op Oerol waar we vijf jaar aan gewerkt hebben en in juni 2022 zo mooi tot een prémière kwam met maar liefst 70 medewerkers op een gigantische locatie. Nu touren we door de theaters en krijgen ook daar zoveel prachtige publieksreacties. Samen met het verdiepende contextprogramma, met speciale gasten en de resultaten van het onderzoek vormt dit een boeiende verrijkende uitwisseling.

En natuurlijk de officiële geboorte van de Via Berlin Academie! Al een paar jaar werken we zichtbaar en onzichtbaar samen met verschillende universiteiten en hogescholen en het leek ons tijd om de Via Berlin Methode gekoppeld aan ‘Arts-Based Research, Reflection & Presentation’ nu echt te lanceren als een stevige eigen pijler. En wat is het meteen hard gegaan, met nog meer verbreding binnen de Universiteit van Amsterdam, meerdere nieuwe samenwerkingen met verschillende faculteiten van de Radboud Universiteit, samenwerking met de Universiteit van Tilburg, de Universiteit van Leiden en zelfs een meerjarige samenwerking met Hull University in Engeland! Dankbaar, trots, gedreven en zeer geïnspireerd gaan we dan ook het nieuwe jaar tegemoet.

Veranderingen binnen ons team
Nu we zo aan het groeien zijn, verschuiven er ook dingen binnen Via Berlin. Het team is uitgebreid met Social Designer Madelinde Hageman, programmamaker Jasper van den Berg en marketingmanager Denise Harskamp.
Ook hebben we drie nieuwe geweldige bestuursleden erbij:
Talitha Stijnman – penningmeester
Jaap Lampe – Lid
Vincent Meelberg – Lid
Met hun brede kennis op het gebied van theater, muziek en wetenschap vormen zij een zeer rijke aanvulling op ons bestuur.
Helaas gaat onze goeie zakelijk leider Danielle Kersten haar horizon weer verder verbreden. Na drie jaar heel fijn samenwerken, schuift zij door als producent naar grote locatieprojecten. En dus komt er een bijzondere vacature vrij.

Een afscheidsgroet van Danielle
“Met pijn in het hart neem ik per 1 januari 2023 afscheid van Via Berlin en zal ik niet langer werkzaam zijn als zakelijk leider.
In de praktijk blijkt het lastig om mijn behoefte aan diversiteit in werkzaamheden te combineren met het zakelijk leiderschap van Via Berlin nu we zo groeien, ook met de geweldige Via Berlin Academie erbij. Met name een aantal komende grote locatieprojecten waar ik als uitvoerend producent bij betrokken ben, hebben mij genoodzaakt deze moeilijke keuze te maken.

Via Berlin is een uniek muziektheatergezelschap dat bijzondere nieuwe vormen onderzoekt op het snijvlak van kunst, wetenschap en maatschappij. Deze unieke uitgangspunten en de functie van zakelijk leider vereisen veel betrokkenheid en nabijheid. Via Berlin verdient dan ook een zakelijk leider die samen van begin af aan, toekomstige projecten mee kan onderzoeken en vormgeven. Dit maakt deze positie bijzonder in zijn soort en zeer leuk en uitdagend. Ik wil de functie dan ook van harte aanbevelen!”

Danielle Kersten

Kantoorruimte gezocht
Met dit geweldige en groeiende team, zijn wij ook opzoek naar een nieuwe knusse kantoorruimte. Weet je een leuke plek in Amsterdam, dan horen wij het graag!

Kerst en nieuwjaarsgroet van Dagmar.

2023
In het Nieuwe Jaar zullen we jullie over alle bijzondere nieuwe plannen in binnen- en buitenland vertellen. Ook touren we nog verder met Acts of Citizenship langs de theaters, incl verdiepend contextprogramma met verschillende bijzondere gasten, heerlijk eten van de Wereldkeuken, en prachtige nieuwe live muziek van Emre Varlik.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!